Contact |  Sitemap   
Dé specialist in loodsenbouw, industriebouw en profielbeplating
backpicture

SANDWICHPANELEN

Sandwichpanelen oftewel geïsoleerde dak- en gevelsystemen, worden toegepast voor nieuwbouw en renovatie.

Er is een grote diversiteit op de markt van sandwichpanelen, ze onderscheiden zich in uiterlijk, dikte, isolatiemateriaal, coatings en werkende breedtes. Door deze grote diversiteit is er voor elke toepassing een juist paneel.

Hieronder geven wij u een uiteenzetting van de meest gebruikte vormen van sandwichpanelen :

Wandpanelen.

Wandpanelen kunnen we onderverdelen in vlakke (architectonische) panelen en geprofileerde panelen. Beide vormen van wandpanelen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen met diepe en ondiepe profileringen zoals een golfpaneel, trapziumpaneel, plankprofiel, potdekselprofiel.

Wandpanelen zijn leverbaar in diverse diktes en in verschillende isolatievormen. De meest gebruikte vorm van isolatie is PUR / PIR, anderzijds zijn de panelen leverbaar in steenwol en in mindere mate in polystyreen. De dikte van de panelen bepaald de isolatiewaarde en de vorm van isolatie bepaald ook de brandwerendheid. Door de goede eigenschappen van PIR isolatie tav van de brandwerendheid wordt het gebruik van steenwolpanelen steeds minder in de markt.

 

 

Voor meer informatie of een prijsaanvraag stuur ons een email :

info@weggemans.info

Dakpanelen.

Dakpanelen zijn leverbaar voor zowel vlakke als hellende daken.

Voor de hellende daken zijn de meest gebruikte toepassingen de trapeziumpanelen, golfpanelen en dakpanpanelen.

Trapeziumpanelen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. De verschillen zitten hem voornamelijk in het aantal boven golven.

Golfpanelen zijn uitermate geschikt voor renovatie van bestaande golfplaat daken. Het product is zeer geschikt om asbestdaken te renoveren.

Het dakpanpaneel geeft uw dak de uitstraling van een echt pannendak. Leverbaar in drie standaard kleuren en twee soorten coatings benadert u de uitstraling van een echt pannendak moeiteloos.

Dakpanelen zijn leverbaar in diverse diktes en in één isolatievormen. De gebruikte vorm van isolatie is PUR / PIR. De dikte van de panelen bepaalt de isolatiewaarde en bij gebruik van PIR isolatie ook de brandwerendheid.

Tevens is er de mogelijkheid om dakpanelen te hanteren voor vlakke daken. Hierbij wordt de "traditionele" dakplaat vervangen door een vlak of geprofileerd dakpaneel en wordt hierop rechtstreeks de dakbedekking aangebracht. Het voordeel van deze werkwijze zijn de grotere overspanningsmogelijkheden en het monteren van de dakplaat en isolatie in één handeling.